През деня облаците чувствително ще намалеят, като повече ще останат в Североизточна и Югозападна България

В сряда ще предимно слънчево и по-топло от днес. През деня облаците чувствително ще намалеят, като повече ще останат в Североизточна и Югозападна България. Вятърът ще отслабне и само в Софийското поле и Добруджа ще е умерен от северозапад.

 

Денят в по-голямата част от страната ще започне с температури под нулата - между минус 5 и плюс 1 градуса. През деня се очакват максимални стойности от 8 до 13 градуса, по-ниски по Черноморието - до 6-7.

 

В планините температурите също ще се повишат и вятърът ще отслабне. Повече ще са облаците следобед над Рила и Пирин, но без валежи. Вятърът в ниските части ще е слаб, а по върховете умерен от запад. На 1500 м. се очаква най-много един градус, а на 2000 - около минус 2.

 

Вихърът, който донесе облаците и валежите у нас през последните дни, утре ще е над Турция, Черно море и Украйна. Налягането на Балканите се повишава, което ще донесе слънчево време в по-високите места и мъгли в низините.

 

В края на тази и в началото на следващата седмица друг циклон ще е причина за нови облаци и валежи на полуострова. В четвъртък преди обед ще е слънчево, а следобед ще се заоблачи. В петък вече ще е облачно, но без валежи, а в събота ветровито, на изток с превалявания. В неделя ще е облачно, но топло, а в понеделник и вторник ще има превалявания. Утре ще е с 3 до 5 градуса по-топло от днес и с повече слънце.

 

Повече за времето ще научите на Sinoptik.bg

 

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време наKamerite.bg