Сигналът е подаден от спортната база на НСА в курорта

Бетонни огради се изливат на плажа в Равда, почти до морето. Строежът е собственост на общински съветник от Несебър. Сигналът е подаден от спортната база на НСА в курорта.

 

От седмици пътят, който води към кея, е разрушен. Ръководството на базата се опасява, че няма да може да извършва обучението на студентите си. По-притеснителното обаче, според тях, е изграждането на бетонна ограда на апарт-хотела, който се строи на плажа.

 

„По-лошото е, че територията между оградата и самия хотел се запълва и се затрупва със земна маса. Отдолу остава пясъка, който вече не се вижда и съответно след няколко дни собствениците спокойно могат да кажат, че тук няма никакъв пясък”, коментира управителят на базата на НСА доц. Христо Константинов.

 

Багеристът, който работел на място, отказва да каже кой го е наел. В телефонен разговор, собственикът на хотела и общински съветник от Несебър Георги Георгиев обясни, че извършва брегоукрепване и има всички разрешителни издадени от общината.

 

Строителните работи коментира и на Министъра на регионалното развитие. „Веднага трябва да се сигнализира ДНСК, да се спре. Аз ще предам на господин Данов, но просто веднага трябва да се спре. Аз нямам правомощия. Правомощията на строителния надзор преминаха към министъра на инвестиционното проектиране”, каза Десислава Терзиева.

 

Репортер: Цеца Алексова