Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса

В сряда ще е с 3 до 5 градуса по-топло от вчера и с повече слънчеви часове. Над Източна България е все още облачно, но вече без превалявания, а в северозападните части, както и в района на Благоевград и Сандански има ниски слоести облаци и мъгли.

 

През деня видимостта бързо ще се подобри, а облаците в повечето места ще намалеят до слънчево. Само в Североизточна и Югозападна България в следобедните часове слънцето често ще бъде скривано от облаци. Вятърът ще отслабне и ще бъде по-често слаб от северозапад.

 

В сутрешните часове температурите в западните и централните райони бяха отрицателни - между минус 6 и минус 1 градус, а на изток малко по-високи - от 0 до плюс 3. Максималните стойности ще са с 4, 5 градуса по-високи от вчера: между 8 и 13 градуса. По-хладно ще остане по брега на морето, където температурите през целия ден няма да превишат 6 - 7 градуса.

 

Утре преди обед ще е слънчево, а следобед постепенно ще се заоблачи. Затоплянето ще продължи. В петък и събота ще бъде по-често облачно. Валежи обаче се очакват едва през втория ден в Източна България. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток и ще бъде сравнително топло за сезона. Доста облаци ще има и в неделя и понеделник. Краткотрайни дъждове ще има в почти цялата страна,а температурите ще останат високи.

 

Подробности за времето ще научите на Sinoptik.bg

 

Пътните и атмосферни условия в реално време можете да следите на Kamerite.bg