Протестите срещу настаняването на бежанци в бивше военно поделение се увенчаха с успех

Протестите на жителите в Телиш срещу настаняването на бежанци в бивше военно поделение се увенчаха с успех. След бунтовете на хората днес военни камиони и специализирана техника изнесоха имуществото от неслучилия се бежански лагер.

 

През ноември миналата година правителството решава да изгради бежански лагер в района на бившето военно поделение на село Телиш. Това разгневи местните хора и те се вдигнаха на бунт. Към входа на поделението бяха изградени барикади с денонощни патрули. Тихомир Димитров  стои на барикадата 32 дни. Днес той дойде да се увери лично, че  несъстоялият се лагер се изнася от селото.

 

Близо четири часа продължи изнасянето на оборудването. То се забави заради авария на кран и липса на ремъци, с което да подсигурят товара. Военните камиони и специализирана техника напуснаха района на поделението в 13:30 часа. Главният секретар на област Плевен – Емил Димитров  обяви днешната акция като учение.

 

Не е ясно колко струва на държавата преместването на имуществото от и към столицата. Знае се, че цялото оборудване отива в складовете на Гражданска защита в София. Както и че бежански лагер край Телиш няма да има.

 

Репортер: Поля Томова