Преди обед в по-голямата част от страната ще е слънчево

Затоплянето, което днес започна в Западна България, ще се усети утре и в източните райони. Преди обед в по-голямата част от страната ще е слънчево. Около реките и по брега на морето ще има краткотрайни мъгли, а в Североизточна България и ниски облаци. До обед облаците и мъглите  ще се разсеят и слънцето навсякъде ще се покаже. Следобед от югозапад облаците ще се увеличат, като до полунощ ще се заоблачи в цялата страна.

 

Денят ще започне с температури около и под нулата - между минус 4 и 1 градус. През деня се очакват максимални стойности от 10 до 15  градуса, на места в тракийската низина до 17. В планините ще е слънчево. Късно следобед в масивите от Западна България ще се заоблачи, но без валежи. На 1500 м. се очакват най-много 3, а на 2000 около нула градуса. Слънчевото време  на балканите в края на февруари ще е краткотрайно.

 

Серия средиземноморски циклони ще определят по мартенски променливото, но меко време в нашата страна през почивните дни. Ще има и валежи - главно от дъжд, по високите части на планините - от сняг. Краткотрайни валежи ще има и в централна и в западна Европа.

 

Там ще е ветровито, а температурите малко по-ниски. В низините има шанс и за мокър сняг, който няма да образува снежна покривка. В петък у нас ще е облачно. Облачността ще е висока и валежи не се очакват. В събота времето ще е променливо, с повече облаци следобед, когато на изток освен вятър ще има и валежи. В неделя преди обед на места все още ще превалява, а следобед облаците ще намалеят. В понеделник и вторник ще е облачно и ветровито заради поредния циклон над западните балкани. Ще превалява дъжд, по-слабо в крайните източни райони.

 

Още за времето вижте на Sinoptik.bg.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg