Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса

Днешният 27-ми февруари започва с облачно време над Източна България, а в районите на Добрич и Варна превалява слаб дъжд и сняг. В западната половина на страната е ясно и почти тихо. Около обед на изток валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат, но по-късно от запад отново ще се увеличат. Вятърът ще бъде слаб от юг.
 
Температурите в сутрешните часове са от -3, -4 градуса в западните райони, до +4 в Сандански. Максималните ще са малко по-високи от вчера, 26-и февруари - между 10 и 15 градуса, в Тракийската низина - до 17.
 
В планините ще е слънчево със слаб, по върховете - умерен западен вятър. Късно следобед в масивите от Западна България ще се заоблачи, но без валежи. На 1500 метра се очакват най-много 3 градуса, а на 2000 - около 0 градуса. 
 
Утре, 28-ми февруари ще е облачно, но без валежи и отново с високи температури. В събота времето ще е променливо, с повече облаци следобед и през нощта срещу неделя, когато на изток освен вятър ще има и валежи. В неделя сутринта на места все още ще превалява, а по-късно облаците ще намалеят. В понеделник и вторник ще е облачно и ветровито с превалявания в западните и централните райони.