Увеличение ще има също за надзирателите и цивилните в МО

Повишения на заплатите ще получат служителите на МВР, надзирателите и цивилните в Министерството на отбраната. Увеличението на трудовите възнаграждения за полицаите ще е в размер на 10%, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

За увеличението не са необходими допълнителни средства, уточняват от Министерския съвет. "Те се осигуряват в рамките на утвърдените разходи за персонал по бюджетите на съответните ведомства и са резултат от закриване на някои дейности, оптимизиране на административни структури, както и на диапазоните между минималните и максималните размери на възнагражденията за различните длъжностни нива".

 

С 5% нарастват възнагражденията на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за МВР в главните дирекции "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" при Министерството на правосъдието, се посочва в съобщението на информационната служба на кабинета.

 

В системата на военното ведомство увеличението се отнася до цивилните служители по трудово правоотношение, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител. При тях нарастването на възнагражденията е с 3%.