В котловините и около реките на запад ще бъде мъгливо, а по високите места ще е слънчево

В събота ще бъде променливо и топло за сезона. Преди обед над източната половина от страната ще е има повече облаци и превалявания. В котловините и около реките на запад ще бъде мъгливо, а по високите места ще е слънчево. Следобед видимостта ще се подобри, а над Южна и Източна България ще е по-често облачно, но почти без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток.


Денят ще започне с положителни температури - между 1 и 6 градуса. През деня се очакват максимални стойности от 10 до 15  градуса, малко по-ниски по морето. В планините ще има променлива облачност с превалявания и слаб до умерен южен вятър.


В Югоизточна Европа месец март ще започне с преминаването на серия циклони, но нашата страна ще остава в топлата им част. Времето ще бъде променливо с валежи от дъжд и сравнително високи температури, докато в Западна Европа ще е по-хладно от обичайното.


Сега нещо любопитно от света. Най-голямото от великите американски езера замръзна напълно, което не се e случвало от 18 години. Езерото се намира на географската ширина на Румъния и е сравнимо с територията на нашата  страна. Тъй като езерото се използва активно като транспортен коридор бреговата охрана преправи един  от корабите си в ледоразбивач.


У нас в неделя ще бъде облачно, ветровито и малко по-хладно, с превалявания от дъжд, в планините от сняг. В понеделник вятърът ще отслабне. Преваляванията ще спрат и облаците ще се разкъсат. Във вторник ще е облачно, на места в Южна и Източна България отново с краткотрайни валежи. В сряда и четвъртък ще е ветровито и по-често облачно с превалявания, съществени в планините.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg