Това сочи проучване на консултантската компания „Икономист интелиджънс юнит”

Сингапур е най-скъпият град в света. Това показва проучване на консултантската компания „Икономист интелиджънс юнит”, информира abc.es. В доклада са включени 131 града, като при класирането са оценявани поскъпването на валутата, инфлацията и разходите за стотици продукти. От компанията уточняват, че животът в Сингапур постепенно е поскъпвал, като само преди десет години, градът е заемал 18-о място в същата класация.

На второ място в класацията се нарежда френската столица Париж, а след нея – норвежката столица Осло. Четвъртия най-скъп град в света е Цюрих, а на пето - австралийският град Сидни.

Шеста в доклада се нарежда венецуелската столица Каракас. След нея са Женева, Мелбърн, Токио и Копенхаген. Токио, който бе предишният лидер в класацията, е загубил преднината си най-вече заради отслабването на йената, твърдят авторите на доклада.

От друга страна, намаляването на разходите за живот в Канада, са позволили Ню Йорк да се върне на предишното си място в класацията като най-скъп град в Северна Америка, но не и на целия континент.

В дъното на класацията, направена от „Икономист интелиджънс юнит”, стоят столицата на Саудитска арабия Рияд, Панама, Букурещ, Дамаск, Катманду, Ню Делхи и Мумбай.


Превод: Анелия Тодорова