Това съобщи пред Нова телевизия социалният министър Хасан Адемов

58 милиона лева ще отдели държавата, за да подпомогне възрастните хора. „Всички пенсионери да получат великденски надбавки, като размерът е диференциран спрямо размера на пенсията, която получават”, коментира пред Нова телевизия министър Хасан Адемов. Размерът на добавките ще се различава в зависимост от размера на пенсията. 

 

Всички пенсионери с доходи до 150 лв. ще получат еднократно 40 лв. по Великден. Тези с пенсии между 150 и 251 лв. ще вземат 30 лева. Останалите могат да разчитат на 20 лева предпразнично.

 

Откъде ще дойдат парите за добавките не е ясно. сигурно е само, че след 7-и април, всички пенсионери ще получат парите си. 

 

Заради различните пенсии, добавките ще са различни. 40 лева за най-ниската пенсия и за 370 хиляди души. По 30 лева - за 780 хиляди души. Най-малката добавка ще е за най-много възрастни хора. 20 лева ще вземат над един милион пенсионери.

 

А с парите за Великден идва и обещание от страна на министър Адемов: „Независимо дали предстоят избори или не, тези надбавки да станат традиционни преди Коледа и Великден”.