ЦСКА е наказан с последно предупреждение за лишаване от домакинство и глоба от 1500 лева

Вечното дерби между ЦСКА и Левски ще се играе с публика в събота на Националния стадион. Това стана ясно след заседанието на Дисциплинарната комисия на БФС. Отборът на ЦСКА е наказан с последно предупреждение за лишаване от домакинство и глоба от 1500 лева за това, че служител на реда е бил ударен със седалка от феновете на „червените“, предаде Gong.bg.

 

От МВР обаче са пояснили, че служителят не е пострадал, поради което наказанието е последно предупреждение. Доста играчи от двата отбора са санкционирани след предишното Вечно дерби. От страна на Левски за един мач и с по 300 лева глоба горят Станислав Ангелов и Ларсен Туре. Двамата ще изтърпят наказанието си в мача за Купата срещу Ботев Пловдив утре.

 

Владимир Гаджев обаче е със спрени състезателни права до изясняване на спречкването му с Омар Косоко, за което той и опонентът му бяха изгонени след края на мача.

 

От Левски наказан още е администраторът Райко Якимов – за една среща и 150 лева глоба. „Сините“ са глобени с общо 5 хиляди лева (2000 за пиротехника и 3000 за хвърлени предмети) и се задължават да платят щетите, нанесени на стадиона.

 

От ЦСКА също със спрени права е Омар Косоко. За него важи същото като за футболиста на Левски. Освен това, за по един мач са наказани Борис Галчев, Райс Мболи и Апостол Попов като глобите им са съответно 900, 500 и 250 лева.

 

От ДК уточниха, че при Мболи има провокация от страна на Туре, което е смекчаващо вината обстоятелство за санкцията му. Валентин Илиев пък е наказан за две срещи и глоба от 200 лева. Санкционираните играчи на ЦСКА няма да играят във Вечното дерби, тъй като отборът отпадна за Купата и няма мач през седмицата.

 

ЦСКА също така ще плати допълнителна глоба от 5000 лева плюс тези 1500 за лишаването от домакинство. Петте хиляди лева се разпределят така – 2000 за пиротехника и 3000 за хвърлени предмети. Дисциплинарната комисия предупреждава „червените“ и „сините“, че и двата клуба са на ръба да бъдат лишени от домакинство занапред при нови провинения.