Двамата разчитат на ин витро с донорска яйцеклетка, благодарение на "На кафе"

В рамките на проекта „Моето мечтано бебе” три двойки ще получат безвъзмездно лечение за забременяване в три категории „Планиране и инсеминация”, „Класическа ин витро процедура” и „Ин витро процедура с даряване на яйцеклетка”.
 
На 12-и март репортер на „На кафе” запозна зрителите с третата двойка, която ще участва в проекта – Юлия и Васил Скарлатови. Двамата живеят в плевенското село Брест при майката на Юлия от близо две години, след като дълго време са работили в Испания. До момента съпрузите не са успели да се сдобият с рожба по естествен път. Причината за това е, че Юлия е с изчерпан яйчников резерв. Въпреки това, когато Васил разбира, че Юлия не може да има собствени деца, решава да й предложи брак, за да й покаже, че я обича безрезервно.
 
Пред „На кафе” Юлия сподели, че в началото Васил е бил скептичен спрямо идеята за ин витро с донорска яйцеклетка. Впоследствие обаче се е съгласил, защото осъзнал, че това е единствената възможност за двама им да имат свое бебе. Така и попаднали на проекта на предаването „Моето мечтано бебе”.
 
Акушер-гинекологът д-р Савова коментира изследванията на двойката.
 
Повече гледайте във видеото, както и в Nova Play.