Инвеститорите разкриха проекта за строителство на ваканционен комплекс в местността

Инвеститорите в местността „Карадере” разкриха проекта за строителство на ваканционен комплекс. Междувременно и тази вечер продължават протестите срещу застрояването на българското Черноморие. Демонстрации са планирани в София, Пловдив и Варна. В столицата протестиращите се събраха край езерото "Арияна".

 

Демонстрацията започна около 17:00 часа. Видимо около 2000 души я подкрепиха. Исканията са ясни – първо отмяна на спорния меморандум, който дава на „Мадара Юръп” статут на първокласен инвеститор и второ – приемане на промени в Закона за Черноморското крайбрежие, които на практика според природозащитниците и всички протестиращи ще спрат подобни инвестиционни проекти и занапред.

 

„Мисля, че трябва да запазим природата, не трябва да има нови сгради и хотели. Девствеността на областта трябва да се запази. Много ми харесва, че районите тук не са прекалено пренаселени с хора и места като Слънчев Бряг”, категоричен е един от протестиращите – Щефан.

 

Инвеститорите предоставиха карта на това как ще изглежда новото селище. Предвижда се застроена площ от порядъка на около 208 000 квадратни метра. Две селища, отделени едно от друго, с няколко хотели в тях. Междувременно инвеститорът предложи диалог с хората, които протестират, под формата на екологичен борд. Природозащитниците обаче не са съгласни с тази стъпка.

 

Междувременно в град Бяла се проведе протест в подкрепа на строителството на комплексаТе са категорични, че построяването на комплекса ще осигури работни места и ще вдигне стандарта на живот в крайморската община.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.