Пожар спря тока на Каракас, властите подозират саботаж

Трима високопоставени военни бяха задържани по подозрения, че подготвят преврат във Венецуела. За арестите съобщи лично президентът Николас Мадуро, срещу чието управление в латиноамериканска страна избухнаха улични протести.

 

„Задържахме трима генерали от сухопътните войски и военновъздушните сили, които бяха разследвани, защото възнамеряваха да вдигнат бунт срещу законно съставеното правителство”, обяви Мадуро на среща на външните министри от Съюза на южноамериканските държави в Каракас, информира Франс прес.  

 

Според наследникът на Юго Чавес генералите, които ще бъдат съдени от военен трибунал, са свързани с някои среди в опозицията. По думите му за разкриването на заговора са помогнали "добросъвестни офицери", предаде БТА.

 

Междувременно властите в Каракас се опитват да възстановят нарушеното от пожар електроснабдяване на столицата. Голяма част от града остана без електричество в продължение на близо денонощие, след като захранването бе прекъснато от горски пожар. Управляващите предполагат, че пожарът е предизвикан умишлено, тъй като е избухнал късно вечерта. Стихията продължава да бушува.