Това обяви регионалният министър Десислава Терзиева

Нови 90 километра пътища трябва да станат готови до края на тази година. Това обяви регионалният министър Десислава Терзиева. По думите й приоритетни през тази година ще бъдат лот 1 и 2 на магистрала „Марица”.

 

Напълно завършен до декември трябва да бъде Лот 4 и на магистрала „Струма” от Сандански до Кулата. Планирани още да станат готови са първият участък от Западната дъга на софийския Околовръстен път и обходен път на Враца. Още 512 километра от републиканската пътна мрежа ще бъдат ремонтирани също до Нова година. Общо 770 милиона лева ще бъдат разпределени от края на 2014-а за строителство и ремонт на пътища.

 

Приоритет за нашето правителство е да довършим големите инфраструктурни проекти, започнати от няколко правителства назад. Отделно, знаете политиката ни за малките пътища, които започваме да изграждаме - тази година 50 млн. ще дадем точно, за да ремонтираме малките пътища - забравени и нерехабилитирани повече от 20 години”, заяви министър Терзиева.

 

Осигурени са 23 млн.лв. в бюджета на министерството за тази година за съфинансиране на заема от Световна банка. Със средствата започва строителството на язовирите „Пловдивци” и „Луда Яна“ и се извършва подготовката на рехабилитацията на язовир „Студена“ и проектирането на язовир „Нейковци“.

 

Тема, която също следим през последните дни – ремонтът на "Цариградско шосе". Вече започна подготовката за ремонтните дейности, но все още не е затвореното едното пътно платно. Цял ден обаче се правеха измервания и най-десните ленти бяха на места блокирани. Същинският ремонт ще започне на 1-ви април. Също на този ден започва и изграждането на нов участък на софийското метро. Той ще бъде между булевард „Джеймс Баучер” и улица „Сребърна”.

 

Повече по темата гледайте във видеото.