Заместникът му беше нападнат преди два дни от неизвестен

Главният редактор на вестник „7 дни спорт” Юлий Москов заяви, че е бил натискан да махне заместника си Владимир Зарков. 

 

Зарков беше нападнат преди два дни в столицата със спрей. Състоянието му се подобрява, а лекарите са казали, че няма опасност за зрението му. 

 

Каза ми, че е добре, нищо му няма. Но той е твърд човек”, заяви Юлий Москов в предаването „Здравей, България”.

 

Запита откъде може да идва това нападение и дали не е случайно, Москов коментира, че не е. 

 

Имало е човек, който се мотае около светофара продължително време. Когато Владо се появява, той тръгва към него и го пръска в очите”, разказа Юлий Москов. „Това е журналист от 25 години, най-добрият футболен журналист е в България. Той знае, може и казва истината”, заяви Москов. 

 

Главният редактор на спортния вестник обясни, че от известно време върху него е имало натиск да отстрани Владимир Зарков от изданието. Той обаче отказа да каже откъде е идвал този натиск.

 

От три места. Шефът на единия футболен клуб ми се обади по телефона и в прав текст ме попита: „Колко пари искаш, за да го махнеш този от вестника?”. Казах ме, че така не става. Това е олигарх, неограничено богат човек”, заяви Москов. Натискът започнал отскоро. 

 

Москов допълни, че не нито една от институциите, занимаващи се с футбол и журналистика у нас не е взела отношение по случая с Владимир Зарков и не очаква виновникът да бъде разкрит.