До края на май работна група се захваща със закон за комасацията

Предложението на земеделския министър Димитър Греков за въвеждане на данък за пустеещите земи е водеща тема за официоза на социалистите. От първата страница на „Дума” четем, че до края на май ще бъде създадена работна група, която ще се заеме с изготвяне на специален закон за комасацията на земеделските площи. Идеята се коментира и от „Монитор”. Над 1,5 млн. дка земя са изоставени у нас. По тази причина управляващите обмислят данък върху пустеещите ниви, пише вестникът.

 

Жестоката двойна верижна катастрофа на магистрала „Тракия” е акцентът на днешния „24 часа”. „В адско меле на „Тракия”, двама убити и 15 ранени”, гласи заглавието на публикацията. Сблъсъкът е станал заради мъгла, отбелязва всекидневникът. „Пелена на смъртта” е заглавието на „Стандарт” на статия за същия трагичен инцидент.

 

От Бюрото по труда са се похвалили, че чрез тях вече се търсят и висши мениджъри със заплати от 10 хил. лева, съобщава „Труд”. Новината за обявените две вакантните места е под заглавие „10 бона заплата дават на борсата” и не е първоаприлска шега.

 

„Сега”: Абитуриентите едва се справят с математиката

 

„Преса”: Богати фирми на лов за инженери

 

„Новинар”: Нови правила за акредитация на ВУЗ-овете

 

Още от водещите заглавия на пресата днес ще научите от видеото.