Студена война в стил трето хилядолетие

Конфликтът между Русия и Запада…Москва и Киев, по повод съдбата на Украйна прерасна, както е модерно вече и в сблъсък в социалните мрежи, вдъхновен от взаимното налагане на санкции.  

 

Фейсбук група обедини красиви украинки, решени да въведат сексуално ембарго на руските мъже заради намесата в страната им и отцепването на Крим. Кампанията е под надслов „Не я давай на руснака”. Участничките в акцията разпространиха в социалното пространство специална фотосесия. Хубавите жени и момичета позират пред фотообектива, облечени с тениски със слогана на групата. Надписът грее под щампа на международния символ за… (сещате се).

 

Реакцията от по-големия брат не закъсня и руски младежи намекнаха, че украинките са проститутки, като на свой ред разпространиха в електронното пространство снимки на мъже, облекли тишърти с надпис „Не плащай на украинката”.

 

„Любовна” санкция имаше и по адрес на американския президент Барак Обама, който одобри редица мерки за руски официални лица заради нахлуването в Крим. На канал в Туитър, озаглавен „Моите санкции”, беше качена снимка на облечена в традиционна носия хубава рускиня, под която пише „Забранявам на г-н Обама да обича руски жени”.

 

Появи се и специален сайт - oursanctions.ru, на който руснаците могат да публикуват въведените от тях символични санкции по отношение на Вашингтон. Страницата е на флашмоб под надслов „Санкциите срещу Русия са санкции срещу мен”. Сред постовете се срещат забрани и ограничения от всякакъв сорт като например: „Президентът на САЩ и членовете на Конгреса са лишени от право да посещават моя автомобил” - надписът се вижда на задния прозорец на кола с руска регистрация.

 

Сайтът е засипан с всякакви причудливи и остроумни санкции, като например забрана за американските представители да влизат в магазинче, да си играят с нечия детска играчка или да допиват бирата на посетители в заведение, излезли навън за по цигара.

 

С още свежи „социални” санкции ще се запознаете от галерията.

 

Автор: Любомир Тасев