Тя говори пред NovaNews.bg за разликите между сцената на Dancing Stars и X Factor

Една от най-талантливите изпълнителки на българската сцена в момента – Михаела Филева, изгрява след участието си в грандиозното шоу за музикални таланти X Factor през 2011-а година. Родената във Велико Търново певица започва да се занимава с музика едва на 6-годишна възраст – с уроци по пиано. Не след дълго обаче, тя разбира, че истинската ѝ страст е пеенето. През 2010-а година е приета в Националната музикална академия със специалност поп и джаз пеене. 

 

След участието си в X Factor, тя подписва договор с лейбъла Monte Music, под ръководството на Владимир Ампов-Графа, след което издава и някои от най-големите хитове в кариерата си. Песните „Когато ти трябвам” с Били Хлапето, „Опасно близки” с ВенЗи и „А дано, ама надали” с  Графа – отличена като песен на годината за 2013-а, завладяват сърцата на българските фенове и я изстрелват редом до най-големите звезди у нас. През 2013-а издава и първата си самостоятелна песен – баладата „Приливи и отливи”.

 

През 2014-а тя пое ново предизвикателство, като се впусна във вихъра на танците с предаването на Нова телевизия Dancing Stars, където ще си партнира със Светлин Димитров. На подиума тя вече се доказа като безспорен фаворит, а с невероятните си умения и чаровна усмивка успя да впечатли не само публиката, но и журито. 

 

Има ли свой фаворит сред останалите двойки в шоуто - четете в ексклузивното интервю, което Михаела даде за NovaNews.bg.

 

Как се чувстваш изправена пред новите предизвикателства в Dancing Stars?
- Много е интересно. Аз имам двигателна култура, занимавала съм се с танци, но не с такъв стил. В един момент си казах, че това е много забавно и лесно. Оказа се обаче, че няма нищо общо с предварителните ми очаквания. Това, че съм се занимавала с друг стил танци дори пречи, защото трябва да се отуча и да се науча наново. Много време отнема на Светльо да ми обясни, че позицията на тялото ми не е тази, на която съм свикнала. За щастие това, че съм музикант, ми помага. Усещам ритъма, темпото, той може да ми говори с бройки. Разбираме се, говорим на един език. Имаше неща, които не очаквах да бъдат толкова трудни и че толкова старание ще се изисква от мен. А аз наистина много се старая!

 

Светльо много ли е строг с теб?
- Той е много толерантен! Очаквах, че професионалните танцьори ще правят всичко на всяка цена, че ще очакват от нас някакви чудеса. Светльо се движи с моето темпо и не очаква от мен невъзможни неща. Аз съм му адски благодарна за това, защото така не губя усещането за забавление, което е адски важно. Той не е деспотичен, понякога дори му казвам „добре, този път може да изискваш повече от мен”. Много му благодаря, защото това е важно за сработването помежду ни.

 

Мислите ли, че можете да спечелите шоуто?
- Нямам представа. Иска ми се да останем възможно най-дълго, защото ми е приятно, забавлявам се и се уча! Не знам дали можем да го спечелим, има много добри двойки. Накрая ще реши публиката. 

 

Имаш ли свой фаворит сред останалите двойки?
- Имам много фаворити. Много харесвам Нели и Наско. Харесвам и Дарин и Ани. И Дорина и Антон. Чисто по братски моят най-голям фаворит е ВенЗи, защото го познавам много преди да станем част от Dancing Stars. За мен той показва най-огромния напредък в този формат, защото с всяка следваща седмица започва да се отпуска. За него танците бяха табу, много пъти на участие съм го карала да танцува, но той винаги отказваше категорично. Голямо геройство е, че преодолява тези свои страхове, свързани с танци. Нека изчакаме да видим какво ще каже публиката. Тя е компетентното звено, което „образова” зрителя. Ние просто се забавляваме, а симпатиите на публиката определят кой продължава и кой не. 

 

Участвала си и в друг формат на Нова телевизия – X Factor, каква е разликата за теб между двата?
- Разликите са огромни. Участието ми в X Factor беше началото на публичния цвят на пътя ми. Не беше самото начало, защото съм се занимавала години наред с музика. Всичко беше много различно тогава, наивитетът беше много по-силен в мен. Притеснявах се повече, не се оставях да се забавлявам толкова. Три години по-късно осъзнавам, че тези предавания целят рейтинг и това и ми помага много да съм по-спокойна, да не се напрягам и да си прекарвам добре. Тогава усещах нещата като нещо съдбоносно и изключително важно за моето развитие. В момента наистина е забавление.

 

X Factor ли беше трамплинът, който те прати към голямата сцена?
- Със сигурност X Factor беше една много важна крачка за мен. Музикалните продуценти там бяха Monte Music. Там Графа набра впечатления от мен и начина, по който работя. Този формат определено изигра огромна роля за моя път. Научих се да работя качествено за кратки срокове. Разбрах, че зад един добре изглеждащ продукт стои огромен екип от хора. Част от тази наивност започна да си отива с участието ми там. Не че някога съм смятала, че един артист е самодостатъчен, но когато се занимаваш с музика, висшата идея е главната цел. Влизайки в средите, осъзнаваш, че има много работа преди една написана песен да стигне до хората. Има адски много хора, които стоят зад това, което ние виждаме по телевизията. Огромен ресурс от човешка енергия и труд. 

 

Автор: Рой Хил