Потребителите няма да получават актуализации за защитата на операционната система

На 8 април 2014 г. се прекратява официално поддръжката на Windows XP. Това означава, че потребителите няма да получават актуализации за защитата на операционната система. Windows XP ще става все по-уязвим за хакове, вируси и инфекции, а личните данни на потребителите могат да бъдат изложени на риск. Ето защо Microsoft препоръчва преминаването към съвременни платформи като Windows 8.1.

 

Последната версия на Windows е богат на функционалности ъпдейт на популярната операционна система Windows 8, който дава на потребителите възможност да настройват устройството си спрямо начина си на живот по време на работа, у дома или когато са в движение. Windows 8.1 предлага много повече възможности за пресонализиране и функционални подобрения.

 

Windows е част от живота на над 1 млрд. потребители по света. Без значение дали го изпозлват за работа, да се забавляват, да управляват бизнес ИТ или за разработка на приложения, операционната система на Microsoft е най-използваната. Windows XP беше пуснат през 2001 г. и се радва на изключителна популярност, помагайки на милиони потребители да бъдат свързани и продуктивни. Въпреки това през последното десетилетие технологиите се промениха значително и XP не отговаря на съвременните нужди за мобилност и сигурност.

 

За да улесни процеса по надстройка към съвременни платформи като Windows 8.1, Microsoft предоставя инструменти и ресурси, както и няколко стъпки за ъпгрейд.

 

*Платена публикация