Проект предвижда и мъже, и жени да излизат в пенсия на 65 години

Няма места в детските клиники, информира „24 часа”. Оказва се, че на 1 000 деца се падат по две легла. Педиатричните легла в София са с около 50% по-малко, отколкото в страната, а тези за деца в кърмаческа възраст са намалели двойно за последните 15 години, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

 

Проект предвижда след 2021 г. и мъже, и жени да излизат в пенсия на 65 години, съобщава „Преса”. Промените в Социалния кодекс ще са готови през ноември, пише ежедневникът. Те се отнасят за най-масовата трета категория труд.

 

Експремиерът Бойко Борисов е пръснал сумата от 200 хил. лева за обеди и вечери в чест на други държавни лидери за годините на своя мандат, показва справка, предоставена на в-к „Монитор”. Според изданието софрата за израелския премиер Бенямин Нетаняху била рекордно скъпа, а бившият министър-председател платил и хотела на германския канцлер Ангела Меркел.

 

За три месеца кабинетът изхарчил извънредно над 250 млн. лева, твърди „Сега”. Според материала Финансовото министерство отказва информация за размера на буфера в централния бюджет, с който се покриват допълнителните плащания.

 

Още от водещите теми в днешния печат:

 

„Стандарт”: Украинци на море у нас

 

„Капитал Daily”: Две големи строителни компании с нови собственици

 

„24 часа”: Станишев: Интригата на вота е БСП или ГЕРБ, останалите падат надолу

 

„24 часа”: Евтин внос свали цените на домати и краставици.

 

„Монитор”: Вечерен час за кръчмите в Слънчев бряг

 

С пълния преглед на печата ще се запознаете от видеото.