Гутиерес обявявал конкурси за „секретарки в правителствени учреждения", а ги ползвал за секс услуги

Управляващата партия в Мексико отстрани един от членовете си заради съмнения, че поддържа частен харем.

 

Депутатът Куаутемок Гутиерес, който е в бизнеса с чистотата, заради което е кръстен „Кралят на боклука", беше разкрит, че под прикритието на секретарки той поддържал нещо като частен харем.

 

Гутиерес обявявал конкурси за „секретарки в правителствени учреждения" на възраст между 18 и 32 години с месечна заплата 600 евро. Всъщност „секретарските" им задължения се свеждали до задоволяване на половата страст на депутата, съобщават местните медии. 

 

Узаконената проституция била разкрита, когато журналистка се кандидатирала за секретарско място, след като получила сигнал за сексуалните занимания на Гутиерес. На „интервюто”, за което изискването било кандидатките да бъдат с високи токове и да носят втори тоалет, който да сменят на място, тя се явила със скрит микрофон. Една от сътрудничките на политика й обяснила, че нейно задължение било да прави секс с началника и винаги да бъде мила с него. Журналистката публикувала записа от „интервюто”. Депутатът се защитил с твърдението, че целият скандал е дело на опозицията, но в края на краищата бил изхвърлен от редиците на управляващата Институционна революционна партия.