Смях, героика и приключения ще предложи филмовата селекция в празничните дни

Публицистика, развлечение и богата филмова селекция ще предложи ефирът на Нова по Великден.


За саможертвата в името на Бог, вярата като панацея и възможно ли е спасение за душата – отговори на тези въпроси ще потърсят репортерите на медията в три специални издания на „Темата на Нова”.


На 18 април, Разпети петък (19.30 ч.), репортерът Мария Милкова ще ни срещне с хората, посветили живота си на Бог – отшелниците в църквата, отказали се напълно от светските благини в името на вярата. Тя – вярата, ще бъде главен герой и в деня на Великден, 20 април (19.30 ч.), когато Мария Димитрова ще ни покаже как свети места и сакрални предмети церят и дават сила и божествен лек или плацебо ефект са те? Лекува ли се душата – отговорите ще потърси Мария Димитрова в репортаж за Хлебната къща на 21 април (понеделник), отново от 19.30 ч.


На Разпети петък – в студиото на „Стани богат” ще влязат три различни тандема. В разговор за играта, ценностите и празника ще видим актьорите Явор Бахаров и Бойко Кръстанов, баскетболните легенди Тити Папазов и Георги Младенов, както и радио гласовете и всестранно развити артисти – Гери Турийска и Димитър Павлов.


В предстоящата страстна седмица в студиото на „На кафе” ще „влязат” едни от най-достойните българи. От понеделник до петък екипът на предаването ще отдаде почит към големи имена, които българският народ е загубил – актьорите Пепа Николова, Наум Шопов, Асен Кисимов и Николай Бинев, писателите Леда Милева, Радой Ралин и Николай Хайтов са  само част от хората, за които Гала ще припомни дни преди Възкресение Христово.


Празнично настроение ще донесе филмовата програма на Нова, където имена като Ръсел Кроу, Кейт Бланшет, Никълъс Кейдж, Пенелопе Круз и най-добрият четириног приятел Бетовен, няма да оставят зрителите да скучаят. Приключенията на Том Селек и Тед Дансън в „Трима мъже и една малка лейди” ще забавляват почитателите на комедийния жанр в събота (19 април) от 20.00 ч.


Отново приключения, но в доста по-епични мащаби, ще предложи премиерното филмово заглавие в неделя (20.00 ч.) – „Робин Худ” на режисьора Ридли Скот с участието на Ръсел Кроу и Кейт Бланшет. За първи път в родния телевизионен ефир легендарната история ще оживее с цялата си зрелищност и героика, а така също и с брилянтната актьорска игра на тандема Кроу – Бланшет. Веднага след това, от 22.45 ч., Ръсел Кроу ще предаде щафетата на Вин Дизел и „Хрониките на Ридик”.


По-ранните часове в празничните дни ще бъдат поверени на герои, безспорни в умението си да забавляват – Бетовен (в събота и неделя от 09.00 ч.), Шрек Трети (събота, 14.00 ч.), както и Джим Кери в „Лъжльото” (петък, 11.30 ч.). Най-добрият приятел на човека ще пази ефира на Нова и в понеделник, 21 април, когато от 11.30 ч. ще бъде излъчен филмът „Мармадюк”.


В същия ден, понеделник, от 13.30 ч., Виго Мортенсен в ролята на американския каубой Хопкинс ще ни направи свидетели на най-престижното състезание за арабски ездачи. По традиция понеделник вечер пък ще ни направи свидетели на най-ярките и забавни трансформации с шоуто „Като две капки вода” от 20.00 ч.