Мистериозното изчезване станало три седмици преди да се яви на делото, което бившият й съпруг завел

20-и ден вече полиция и близки издирват 48-годишната Стоянка Дудекова от Карлово. Жената, която е и майка на две деца, е изчезнала безследно по път за работа. Мистериозното изчезване станало три седмици преди да се яви на делото, което бившият й съпруг завел за подялба на семейното имущество - за близо 200 хиляди лева.

 

На 26 март към 4:30 часа сутринта Стоянка Дудекова излиза за последно от дома си. Отива за първа смяна на работа в карловския цех за авточасти, където е отговорник по качеството. Тръгва по обичайния маршрут към спирката, която е на една пряка от къщата й. Служебният автобус минава, но Стоянка я няма на спирката. Колегите й са учудени. Тя никога не е изпускала рейса.

 

Същата сутрин Стоянка не се обажда и на двете си деца. Обикновено всяка сутрин ги буди по телефона, за да стават за училище.

 

Стоянка и съпругът й Веселин се развели преди девет месеца по взаимно съгласие с мотив, че нещата между двамата не вървят. Веселин дори получил съдебна забрана да не приближава дома и местоработата на жена си, тъй като я заплашил пред непълнолетните си деца, че ще я застреля.

 

Бившият съпруг на Стоянка отрича да има нещо общо с изчезването й. За да отпадне съмнението, че причината може да е делото за имуществената подялба, той дори е прекратил процеса.

 

Съседите на Стоянка са шокирани от мистериозното й изчезване.

 

Полицията в Карлово отказва засега официален коментар. На този етап нямат следи от Стоянка Дудекова и работят по всички възможни версии, включително убийство, отвличане или бягство.

 

Репортер: Благой Бекриев