Ще бъде ангажиран нов изпълнител на проекта, каза Иво Тонев

Строежът на сектор „А” на стадион „Георги Аспарухов” трябва да е готов до септември, макар и без козирка. Това каза на пресконференция днес председателят на Управителният съвет на Левски Иво Тонев по повод продължаващите проблеми около строителството на „Герена”. До момента за него са платени над 4,3 милиона лева.

 

Тонев обяви, че се прекратява договорът с фирмата, която досега строеше сектора, и ще бъдат наети нов изпълнител и подизпълнители. На тях ще се плаща изцяло от приходите от сектора, без да бъде обвързан нов спонсор. Сумата, която е необходима на сектор „А” да бъде изграден изцяло и според стандартите е около 3 милиона евро. Козирката ще струва около 2 милиона. „Козирка може да има и до края на годината, при добро стечение на обстоятелствата. Последният етап, да бъде сектор „А” във вида, в който искаме, ще изисква още около 2,5 милиона. Там ще бъдат оправяни съблекални, съдийски стаи, зала за пресконференции“, обясни Тонев.

 

„Днес няма да се ангажирам с конкретен срок, но мога да кажа, че през септември, сектор „А” ще може да приеме публика, категоричен бе председателят на УС на Левски. „За да няма напрежение и интерпретации, на всеки 30 дни на сайтът на Левски ще се качва информация как върви строежът. Когато вече имаме повече информация, ще обявим и конкретна дата“, допълни той.

 

„Финансирането на футболния клуб няма да зависи от строежа. В момента, в който сектор "А" започне да акумулира средства, тогава ще започнат да се изплащат сумите към изпълнители и подизпълнители. Ако се появи нов спонсор за Левски, той няма да има задължения към сектор "А",“ увери Иво Тонев. Той добави, че някои от подизпълнителите ще извършват дейност като подарък към Левски, тъй като са фенове на отбора.

 

"Има много неща, които не се знаят – Сектор „А” беше в окаяно състояние. Беше дори опасен. За мен това бе правилното решение – да се строи наново. Левски има нужда от нов дом. Първите VIP боксове в България ще бъдат на стадион "Георги Аспарухов", и ще ги представим през май. Вече имам две заявки за тях. Разбрали сме се с Тодор Батков, той да осигури седалките, които са на цена от около 300-350 хиляди.С него сме в добри отношения. И сега използвам помощта на неговата юридическа кантора за прекратяването на взаимоотношенията с предишния изпълнител. В момента Батков продължава да издържа Левски", завърши Тонев.