Букмейкърите дават възможност да познаем коя ще е партията-победител у нас или какъв ще е процентът на избирателната активност

Стартираха традиционните залози за предстоящия евровот. Букмейкърите предлагат възможност да предположим коя ще е партията-победител у нас или какъв ще е процентът на избирателната активност. Как да спечелим реални пари от изборите обясняват Николай Василковски и Цоньо Данчев.


Социологическата прогноза на букмейкърите дава минимална преднина на ГЕРБ пред БСП. Можем да заложим общо на 8 партии. Най-малък шанс за победа и съответно най-голяма печалба за нас носи Националният фронт за спасение на България.


За разлика от познатото на всички нас тото, където случайността избира произволни числа, то в политиката неизвестните били много по-малко. Но пък рискът да направим погрешен избор е по-голям. Така смятат верните фенове на игрите на късмета.


Печалбата в залаганията се определя от коефициент. Най-вероятният победител има най-нисък коефициент.


Букмейкърът Юлиян смята, че рискът в залозите при футболните мачове е по-голям, от този при партийния хазарт.


„Имаме 11 човека, които играят срещу други 11 човека. Всичко е възможно да се случи. А в политиката всяка партия има твърд електорат, който, каквото и да се случи, ще гласува за тази партия”, обяснява букмейкърът Юлиян Христов.


Трезвата политическа оценка е на Петър, който не залага на политика, а на числата.
„12 числа с левче. Ако ги уцеля, взимам един милион и се пенсионирам”, твърди Петър.


Предизвикателство е да се опитаме да познаем броя на мандатите, които ще спечели дадена партия. Или пък избирателната активност. Ако се доверим на социологията на букмейкърите в предстоящия евровот ще гласуват между 35 и 40% от българите.


Повече по темата гледайте във видеото.