Родителите й обаче засега са в неизвестност

Продължава издирването на оцелели след потъването на южнокорейския ферибот в Жълто море. Потвърдените жертви до този момент са девет, но близо 290 остават в неизвестност. От 475 пасажери и екипаж на борда на кораба, са били спасени едва 179 души.


В издирването на оцелели във вътрешните помещения на корпуса на ферибота участват над 550 водолази от южнокорейските военноморски сили и бреговата охрана. Властите се опасяват, че хората, които остават в неизвестност, са блокирани в корпуса на плавателния съд.


Фериботът потъна напълно за 20 часа и 20 минути на дълбочина 30 метра. В района на катастрофата се намират десетки плавателни съдове и хеликоптери.


6-годишно момиче беше извадено живо от вътрешността на кораба. Родителите й обаче засега са в неизвестност. Много от близките на пътниците от ферибота се оплакаха от бавните действия на издирвателните екипи.


„Бях в училището от 12 до 7 часа, но постоянно повторяха едни и същи неща. Нямаше нищо ново. Министрите и депутатите, които идват тук, са безполезни. Само се снимат. Поисках да се обадя направо на издирвателните екипи, но не ми дадоха”, обясни Лим Йон Гил - родител на дете от ферибота.


„Дълбоко се извиняваме на семействата и отново заявявам, че наистина съжаляваме. Компанията ни обещава, че ще направим всичко, за да не загубим още хора. Съжаляваме”, заяви Ким Йон Бун - главен директор на компанията собственик.


Своите извинения поднесе и капитанът на кораба. Свидетели обаче разказаха, че той е бил сред първите напуснали кораба.


„Толкова съжалявам и се срамувам. Просто нямам думи”, заяви Ли Йон-Сеок - капитан на ферибота.


Очаква се утре да започне операция по изваждането на ферибота.