И още: Регистър на лекарските грешки

Два часа са били необходими, за да се измине разстоянието между два тунела на Витиня в петък, информира „24 часа”. Хиляди българи, вбесени от пътния хаос по магистралите „Хемус” и „Тракия”, днес ще опитат да празнуват Великден. Вчера на магистралата за Варна тапата бе 12 км, а за Бургас – 15 км, отбелязва ежедневникът.

 

Задава се 70 млн. лева дупка в пенсиите, пише „Труд”. Въведената от управляващите пенсионна ваканция ще доведе до драстично увеличение на новите пенсионери, коментира печатното издание. От януари до март 18 574 души са подали документи за пари за старост, твърди вестникът.

 

Според справка на НОИ броят им е двойно по-голям спрямо същия период на 2013 г. Практиката показва, че над 95% от кандидатите получават пенсия. В бюджета е планирано, че през 2014 г. пенсионерите ще са със 17 хил. повече.

 

Национален регистър на лекарските грешки – лични и системни – ще прави Българският лекарски съюз, съобщава за „Преса” председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов. Регистърът обаче няма да е публичен, а ще е достъпен само за доктори.

 

„Идеята е колегите да се запознават с различни казуси и проблеми и да не допускат фатални инциденти”, обяснява Райчинов.

 

С пълния преглед на печата ще се запознаете от видеото.