Йожи мечтал да стане онколог, за да помага на хора с неговия проблем

Необичайна история започва с тежка болест, преминава през терористичен атентат и стига до церемонията Оскар. А ако се чудите за какво става дума – последен жокер от нас. В тази история главната роля е ваша.


Тел Авив, Израел. Преди две години на този пазар се запознахме с Йожи Бело. Пазарува българско сирене, когато 16-годишен терорист се взривява до него.


Сред убитите е най-добрият приятел на Йожи. Спомените от атентата и загубата го преследват. Но не съжалява, че е заминал за тази страна.


„Не се притеснявам за нищо. Единственото нещо, за което се притеснявам е свързано със здравето на моя внук. Това е главната причина цялото ми семейства – аз, съпругата, децата и внуците да живеем в Израел”, обяснява Йожи Бело през 2012 година.


Йожи Бело не доживява оздравяването на внука си, който носи неговото име. Малкият Йожи все още се бори с тежка форма на рак. След години в болници, средствата за лечението стават непосилни. С края на парите, идва обаче не отчаянието, а надеждата.


Без да познават Йожи, ученици от Столичната класическа гимназия организират утре Нощ на Оскарите. Парите от входа ще отидат за лечението на техния връстник.


И макар че не го познават, знаят много за него. Разказват ни, че след първия етап не лечението го приели да следва медицина в Израел. Мечтал да стане онколог, за да помага на хора с неговия проблем.


Повече по темата гледайте във видеото. 

 

Дарителска сметка:
IBAN: BG92BPBI79421020161301
BIC: BPBIBGSF

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си