След 35 години служба в системата на МВР Богдан Арабаджиев решава да служи на Бог

Свещеникът в храм "Свети Никола” в Лясковец е бивш криминален експерт. След 35 години служба в системата на МВР Богдан Арабаджиев решава да служи на Бог и казва, че така също помага на хората и това е логично продължение на земната му мисия. 

 

Повече от десетилетие отец Богдан и семейството му спестяват пари за обновяване и ремонт на църквата, в която служи. Той оставил пагоните преди повече от 14 години. Пенсионирал се в системата на МВР и записал богословие. Така успял да сбъдне две големи свои мечти – да бъде полицай и свещеник. Освен това и двете професии са в помощ на хората. 

 

Голямата мисия на отец Богдан обаче е да възстанови блясъка на църквата. Съдбата го довежда в Лясковец още като криминален експерт. Когато прекрачил прага на храма, той вече бил без прозорци, а покрива буквално течал.

 

Свещеникът е категоричен, че въпреки трудностите, до последния си ден ще продължи да се грижи за църквата, в която служи. За радост има подкрепата на семейството си – съпругата му и неговият син също помагат и пестят пари за голямото дарение.

 

Отец Богдан вярва, че бедните години и трудностите са изпитания от Бога, които сближават хората, карат ги да се радват на малкото и да даряват за общото благо. 

 

Репортер: Юлияна Цанева