Социалистическата опозиция обаче заяви, че няма да признае резултатите

Управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ печели убедително предсрочните парламентарни избори в Македония, както и гласуването за президент. Според предварителни резултати управляващите взимат 42 процента от вота. Далеч назад остават социалистите с 25 на сто от гласовете. Опозицията обаче обяви, че вотът е бил манипулиран и не го признава.
           
ВМРО-ДПМНЕ взима поне 61 места в 123-местния парламент или повече отколкото имаше досега. Окончателните резултати могат да дадат и еднолично мнозинство на досегашните управляващи. Това е трета поредна изборна победа за премиера Никола Груевски
 
Добри новини за ВМРО-ДПНЕ дойдоха и от проведения съвместно с парламентарния вот избор на президент. Досегашният държавен глава Георге Иванов взима 55 процента срещу 41 на опонента си Стево Пендаровски. 
 
Социалистическата опозиция обаче заяви, че няма да признае резултатите и обвинява Груевски и партията му, че заплашват и изнудват избиратели, както и че купуват гласове. 
 
Припомняме ви, че парламентарните избори се проведоха с година по-рано, след като опозицията напусна предишния парламент и предизвика предсрочния вот.