Според проекта за нов Наказателен кодекс ще има пълна свобода за уреждане на мачове, съобщава един от ежедневниците

ДАНС гони бежанци за тероризъм, информира в. „Преса”. Джихадисти са изловени по методиката, използвана от ЦРУ и ФБР. Осем чужденци, влезнали нелегално у нас и поискали статут на бежанци, са заподозрени в тероризъм. В момента се подготвя екстрадирането им.
 
Прокуратурата се прицели в шефа на кабинета на Орешарски, пише в. „Сега” на първата си страница. Според разследващите Мария Дивизиева си е затворила очите за нагласена обществена поръчка на Военно-апелативния съд. Именно затова прокуратурата се кани да повдигне обвинение срещу Дивизиева – началник на кабинета на премиера Орешарски, съобщиха неофициално. По същото разследване на 28-ми април бяха обвинени председателите на Софийския апелативен съд – ген. Веселин Пенгезов, и на Военно-апелативния съд – полк. Петър Петков. Те получиха обвинение за длъжностно присвояване и представяне на неверни данни с цел получаване на средства от ЕС.
 
В. „Стандарт” цитира думи на премиера Орешарски към бизнеса, които гласят: „Вдигайте заплатите”. Това увеличение обаче трябва да се случва умерено, препоръча Орешарски на конференция за заплащането на труда, организирана от КНСБ. Премирът предупреди, че вдигането на възнагражденията трябва да бъде съобразено с ръста на икономиката и запазването на конкурентоспособността на фирмите. 
 
Според проекта за нов Наказателен кодекс ще има пълна свобода за уреждане на мачове, съобщава в. „Труд” на първата си страница. В документа, който е внесен от Министерския съвет в парламента, няма нито дума за договорки между шефове на клубове, подкупване на рефери и принуждаване на играчи да паднат в даден мач.  
 
Информация и за другите актуални теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България".