Той е дал това обещание на учениците си, ако спрат да цапат

Необичайна история предизвика огромен интерес сред китайците в интернет и стана повод за разгорещени дебати. Преподавател в начално училище в град Сянин целуна малко прасе, за да изпълни дадено по-рано обещание.

 

През месец март тази година преподавателят Хонг Яоминг обещал на учениците си, че ако се научат да не цапат и да не хвърлят боклуци навсякъде, ще целуне прасе. В крайна сметка, месец по-късно децата вече оставяли отпадъците само на определените за това места.

 

„Нашият учител целуна прасенцето, защото искаше да ни накара да се държим по-добре и да не правим боклук”, разказа ученик.

 

Първоначално преподавателят опитал да използва канцеларски материали, за да поощри децата, но не се получило. Хонг Яоминг споделя, че чул за подобен случай в Съединените щати. Негов колега там обещал учениците си да целуне прасе, ако се представят добре на изпита по математика.

 

„Ние постоянно учим децата да бъдат честни. Трябва да спазваме ангажиментите си, да правим това, на което учим другите и чрез нашето поведение да показваме на децата, че хората уважават честните. Обещанието струва хиляда в злато”, каза преподавателят Хонг Яоминг.

 

Постъпката на преподавателя бързо се превърна в гореща тема в онлайн пространството. Повечето потребители го похвалиха за достойното му поведение. Не липсват обаче и такива, за които учителят е искал просто да стане известен.