В Спешния център в Несебър трудно се открива екип

Отново проблеми в здравеопазването през почивните дни. Този път сигналът ни беше подаден от семейство, чиято 10 годишна дъщеря е ухапана от куче в Свети Влас. След като е обработена раната по спешност и направена превръзка, в събота дежурният екип в спешното отделение в Несебър, отказва да направи втора превръзка с мотива, че нямат марли. Наш екип отиде на място, за да провери сигнала.

 

По време на първичната обработка лекарите обясняват, че раната на Никол е дълбока, не може да се шие, и затова трябва да се направи промивка и превръзка на втори и трети ден. В събота всички медицински центрове във Влас и Несебър са затворени и майката води дъщеря си в Спешния център в Несебър, където трудно откриват екипа.

 

Вместо превръзка на детето, майката получава обяснението, че нямат марли. Милена заснела с телефон екипа. Жената допълва, че за първата превръзка, отново в Спешния център, е платила.

 

Отиваме заедно в Спешния център, за да проверим дали сега ще направят превръзка на Никол. Дежурния екип ни посреща учудено. След 15 минути обяснения, че не носят отговорност за действията на колегите си от събота и че превръзката сега трябва да я прави личния лекар, а не дежурните в Спешното, манипулацията на Никол е направена.

 

Междувременно по спешност е пристигнал и отговорника на центъра. Д-р Георгиев обеща все пак да извърши вътрешна проверка в центъра. 

 

 

Репортер: Цеца Алексова