Д-р Борисов: Не може колега да заспи по време на анестезия, да падне и да изключи апарата

След 5 месеца мълчание проговори лекарят, заради когото всички уролози от "Пирогов" колективно подадоха оставка и излязоха на протест. Обвиненията тогава бяха за физически и психически тормоз, който д-р Цветан Борисов им оказвал. Единствено пред Нова телевизия анестезиологът отхвърли обвиненията и обясни, че в дъното на проблема всъщност стоят пари.

 

В средата на декември миналата година всички уролози от "Пирогов” колективно подадоха оставка. Причината, по думите им, бе неспиращият вече четвърта година психически и физически тормоз от шефа им д-р Цветан Борисов.

 

След 5 месеца мълчание д-р Борисов избра камерата на Нова, за да разкаже своята версия за обвиненията. Признава, че на моменти се е държал грубо, но не без причина. Избира да даде три примера. 

 

"Не може колега да заспи по време на анестезия, да падне и да изключи апарата и всички да се смеят”, коментира той.

 

Забраната за пушене невинаги важала в болницата.
"Друга колежка се движи с цигара навсякъде, което е възмутително. Друг лекар-нумизмат пък вкарва чанта с антики от римско време в операционната”, разказа още д-р Борисов.

 

И въпреки примерите, според него, основният проблем в болницата не бил редът, а парите. Твърди, че се противопоставял на порочната практика за плащане под масата. 

 

Поради тази причина, според д-р Борисов, голяма част от уролозите забогатели неправомерно. Затова след уволнението дал всички завеждащи отделения в клиниката на данъчните. Борисов вече води две дела срещу "Пирогов”. 

 

И въпреки че позицията, която е заемал вече не съществува, е решен да се бори до край. И ръководството на "Пирогов”, и уролозите от болницата днес отказаха коментар.