Брюксел: Не използвайте лицензите на ЕРП-тата с политически цели

Три специалности в пернишкия ВУЗ са под въпрос. С дипломи за никъде може да се окажат студентите от университета в Перник, който бе създаден преди няколко години, алармира „Стандарт”. Висшето учебно заведение е на прицел за подигравки и присмех, след като стана поредният български университет, бълващ хора, които след това не работят по специалността си.

 

За предупреждението на Брюксел към управляващите в София да не използват лицензите на електроразпределителните дружества с политически цели, пише на първа страница „Капитал Daily”. В сряда премиерът Пламен Орешарски заяви, че до отнемането им може да се стигне, ако не се изпълнят препоръките и исканията към ЕРП-тата.

 

Националната агенция за приходите събира глоби за хиляди евро, наложени на българи в Евросъюза, съобщава „Сега”. Санкциите са най-често за нарушение на правилата за движение по пътищата. Оказва се, че НАП се опитва да събере стотици глоби, наложени на български граждани в страни от ЕС, показва проверка на изданието в деловодните системи на окръжните съдилища.

 

Още от водещите теми в печата:

 

„Репортер”: Без вот от Турция на евроизборите

 

„Преса”: Нападнаха старци за олио и галоши

 

„Труд”: МВР обезоръжи Волен Сидеров

 

„24 часа”: 20 000 лв. глоба, ако ви изпратят събирачи на дългове, без да кажат

 

„Монитор”: Харчим по 6 лв. за култура годишно

 

Останалите водещи заглавия от днешната преса ще научите от видеото.