Нова ще излъчи Церемонията за наградите на БГ Радио в неделя от 22.00 ч.

Михаела Филева и Любо Киров са фаворитите на Годишните музикални награди на БГ Радио, които бяха връчени на церемония в Благоевград в петък. Двамата бяха отличени съответно в категориите за изпълнителка и изпълнител на годината. БГ Радио раздаде традиционните си награди пред повече от 15 000 души публика, като водещ на шоуто беше самият Любо Киров.

Призове получиха още Б.Т.Р. за група на годината, Рут Колева за албум на годината, Ангел и Моисей бяха отличени за БГ Дуо/Трио 2014, а Вензи си тръгна с признание за дебют на годината. По време на церемонията победителката във второто издание на X Factor Жана Бергендорф представи дебютния си сингъл „Самурай“, записан във Великобритания.  

Автори на пилотния сингъл на Жана са едни от най-успешните продуценти на Острова Рей Хеджис и Найджъл Бътлър, които участват във формирането и продуцирането на най-успешната момчешка група в света - One Direction. Жана се запознава с продуцентите в Лондон по време на нейната визита там, организирана от Саня Армутлиева от Вирджиния Рекърдс, и ги впечатлява с красивия си глас, визия и потенциала за световна кариера.

Феновете на Жана могат да чуят дебютната й песен в ефира на Нова в неделя, на 11 май, от 22.00 ч., когато ще бъде излъчена Церемонията по връчването на Годишните музикални награди на БГ Радио.