От общината обясниха, че ако след първото класиране останат свободни места, Алекс ще бъде приет

Двегодишният Алекс Илиев е най-малкият син от трите деца на Любомира Василева. Преди броени дни е на първо място в чакащите за прием в детска градина. Класиран е по социален критерий, защото десетгодишният му брат Стефан има изоставане в развитието и ТЕЛК-ово решение за 72% инвалидност.

 

На 8-ми беше на първо място, всичко беше наред. И на 9-и ми изпратиха съобщение, че той е премахнат заради некоректно представено предимство, което всъщност е ТЕЛК-ът”, заяви майката Любомира Василева. 

 

В съобщението пише, че Любомира трябва да представи ТЕЛК-ово решение на брата на Алекс, а не на неговата баба или дядо.

 

Проверка очевидно не е направена и от първо място в чакащите, двегодишният син на Любомира, е заличен от класирането. Жената се опитва да изясни недоразумението, като се свърже с някого по телефона, но в сайта такъв няма. Отново пише съобщения. Чуди се дали объркването не идва от това, че големият й син е от друг баща и е с различна фамилия

 

Решава да се свърже с нас, а ние да отидем заедно с нея в общината. Там обясняват, че проблемът идва от това, че в системата не е въведен най-малкият член на семейството - тримесечният Петър.

 

Питаме как администраторите на сайта са решили, че ТЕЛК-ът не е на болното дете, а не неговите баба или дядо.

 

От общината обясниха, че ако след първото класиране останат свободни места, Алекс ще бъде приет в желаната детска градина. 

 

Целия репортаж гледайте във видеото.