Хората недоволстват от преминаването на свръхтежки тирове през селото им

Жителите на Чепинци излизат на протест заради незаконното преминаване на камиони през селото. Машините използват кварталните пътища, за да се придвижват от кариера „Холцим” до Околовръстен път.

 

Хората се оплакват, че често се стига до инциденти, а пътната настилка се руши ежедневно.  Те искат законът да се спазва и тежкотоварните тирове да не минават през селото. А последиците според тях от натовареното движение са износен асфалт и вредни газове, които изпускат преминаващите превозни средства, а това вреди на здравето на децата. Има друг алтернативен път, но той е на фаза трошенокаменна настилка.


Този път не е лицензиран. Статутът на земята не е определена за път. Правим всичко възможно да се уредят нещата. Собствеността на земята, през която минава пътят е общинска, държавна, частна и собственост на фирмата, която е в съседство. Този път се изгражда на добра воля от фирма „Холсим кариерни материали”. Те ся изявили желание, че ще го отремонтират, когато са готови документите”, обясни кметът на Чепинци Соня Стоилова.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Златина Зехирова