Те ще прекосят страната, за да разберат как Европа променя живот ни

Пет дни – пет места и един основен въпрос – как Европа променя живота ни? С тази мисия тръгват из страната водещите Ани Салич и Николай Дойнов от утре, 19 май. Под мотото "Кой в Европа? Говори България" двамата ще тръгнат от най-далечния северозапад, за да стигнат до югоизточния край.

 

Първата спирка от пътуването им e краят, от който започва Европа – Видин. Как хората в далечния северозапад възприемат европейското си настояще днес и как виждат европейското си бъдеще утре? Във вторник лицата на Новините на Нова ще минат близо до Габрово, за да ни покажат малко населено място с огромен потенциал за развитие. Кое е първото Евросело и как се самоопределят неговите жители, ще разберем в сряда, когато Николай  Дойнов и Ани Салич ще бъдат на гости в Калугерово. По следите на тютюна и как Европа присъства в Кърджали – отговорът ще разберем в четвъртък. В последния ден от пътуването, петък, двамата ще стигнат до крайната югоизточна точка, където свършва Европа – едно почти недостъпно до скоро населено място, което днес посреща стотици туристи и очаква първото си КПП.

 

Пет места и историите на техните жители ще ни покажат различните лица на Европа у нас – от добрите примери през смущаващите парадокси до въпросите, които чакат своите отговори.

 

"Кой в Европа? Говори България" – какви ще бъдат впечатленията на Николай Дойнов и Ани Салич и какво ще споделят с тях хората в различните точки на България – двамата водещи ще разказват в преки включвания всяка вечер през следващата седмица в централната новинарска емисия на Нова, от понеделник до петък, 19.00 ч.