Една от пострадалите жени вече е завела дело за бездействие срещу общината

Глутница бездомни кучета нападат случайно преминаващи граждани в пловдивския квартал “Коматево“. За това сигнализираха част от потърпевшите. Агресивните животни са нахапали досега петима души, сред които има и деца. Една от пострадалите жени вече е завела дело за бездействие срещу общината. 

Още по темата

 

Като всички родители, гледащи тренировките на децата си извън стадиона, и Антония Драганова застанала до оградата. В момента, в който се запътила към автомобила си, срещу нея се нахвърлили три бездомни кучета. Жената твърди, че с нищо не е провокирала животните. Освен дълбоката рана на крака от нападението, жената е получила и траен психически шок.

 

Глутницата е от 10 кучета. Те са безстопанствени, но се навъртат около близката незаконна овцеферма, защото често собственикът на обора им давал храна, разказват хората. Когато са гладни, кучетата ставали свирепи и се нахвърляли върху всеки.

 

Жертви на агресивните кучета станали и хората, живеещи до новия стадион на Ботев. Жена била нападната, докато отивала до близкия магазин. За да не бъдат разкъсани от кучетата, някои от родителите идват до стадиона въоръжени с камъни, а по-възрастните се разхождат в района с пръти и мотики.

 

Кметът на район Южен заяви, че след жалба от потърпевшите част от бездомните кучета са били прибрани във временния приют. Те са били обезпаразитени и кастрирани, след което отново са върнати на същото място. Сега кметът ще разпореди кучетата отново да бъдат заловени.

 

Нахапаната от бездомните кучета Антония Драганова вече е завела дело срещу общината като в момента обмисля какъв да бъде размерът на иска.

 

Репортер: Благой Бекриев