Премиерът се срещна с близки на жертвите на атентата в Израел

Българските служби са твърдо решени да приключат разследването на атентата в Сарафово. Това заяви в Израел премиерът Пламен Орешарски на среща със семействата на пострадалите и загинали при терористичния акт на бургаското летище.

 

По думите на Орешарски разследването напредва благодарение на подкрепата на израелските и партньорските служби.

Още по темата

 

„Осъждахме и продължаваме да осъждаме всички форми на тероризъм и посягането върху живота на невинни граждани”, каза министър-председателят, цитиран в съобщение на правителствената пресслужба. Премиерът подчерта, че инцидентът е бил урок, накарал българската страна да се отнася още по-сериозно към превантивните мерки.

 

Бомбеният атентат срещу автобус с израелски туристи на 18 юли 2012 г. причини смъртта на шестима израелци и българския им шофьор. Други 35 души бяха ранени.

 

В началото на април главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че вече е известна националността на атентатора на летище „Сарафово”. Данни, свързани с неговата самоличност и с тази на други замесени обаче са наложили удължаването на разследването по случая.

 

Министър-председателят е на тридневно посещение в Израел. Преди срещата си с близките на жертвите той посети „Израел аероспейс индъстрис”, най-голямата израелска държавна компания в сферата на авиационната техника.