Нова телевизия разкри схема за купуване на гласове

В седмицата преди изборите екип на Нова разкрива схема за контролиран вот. Всеки ден вместо инструктаж за работата, миньори от Бобов дол получават инструктаж за кого да гласуват. Работниците твърдят, че за първи път получават аванс от 100 лева и добавка от 50. 

 

„Организацията е по списък. Началник- участъците на рудниците в назначенията питат по отделно всеки човек, колко човека може да подсигури за изборите на 25-ти май. Уволнение грози тези, които не гласуват”, разказа миньор, пожелал анонимност. 

 

Миньорът не иска да се види лицето му, за да не изгуби работата си. От нея зависи не само той, но и съпругата му и двете му деца. Всичко, което разказа пред камерата ни, се потвърждава още на следващия ден. 

 

Екип на Нова присъства на сутрешния инструктаж в мините. Вместо да обсъждат какво има да се свърши за деня обаче, шефовете на мините обясняват какво трябва да свършат миньорите в деня на изборите.

 

„Ще се заредят и картите тази седмица със заплати. Авансът го дадохме. И на 25-ти като окажем нашия вот коджа положителен, всеки месец ще се получават парите редовно”, казва един от началниците.

 

„Трябва да имаме подкрепата на … Това е основното”, обяснява друг. „Всичко е точно,  на народа обяснено, знае номера на бюлетината”. 

 

Повече гледайте във видеото! 

 

Темата ще продължи и в предаването ”Здравей, България”!