Цивилните с оръжие – повече от армията

В-к „Труд” публикува данни за потреблението през 2013 година. От статистиката става ясно, че жените пазаруват с пет пъти по-висока скорост от мъжете, особено когато става дума за ризи и блузи – най-често купуваните дрехи. През миналата година на 100 семейства се падат по 147 дамски и 27 мъжки ризи. При обувките, връхните дрехи, костюмите, жените също са мечтаният клиент. Телевизорът е фаворит на пазара на техника, бойлери и перални обаче се купуват само, ако старият уред е непоправимо счупен. В същото време съдомиялната остава блян за повечето домакинства. Храни купуваме все повече, но евтини и некачествени.

 

В Горна Оряховица арестуваха беден дядо, заплашил да гръмне бабата от немотия, съобщава „24 часа”. Човекът обяснил мизерията, в която живее, а също, че жена му е болна и „ще я гръмне”. Възрастният мъж е задържан от полицията за денонощие.  

 

Народът е въоръжен с 350 000 законни пушкала. Прокуратурата откри над 100 случая като на психичноболния Петко от Лясковец, четем на страниците на „Монитор”. 50 млн. боеприпаси са скътани по къщите, става ясно от статията. Темата присъства и сред водещите заглавия на „Новинар”. Цивилните с оръжие – повече от армията, пише вестникът.  

 

Коли на СОТ стават линейки – в-к „Телеграф” обяснява, че силната конкуренция между охранителните фирми е накарала някои от тях да предлагат услуги, които нямат нищо общо с основния им предмет на дейност, например – да разнасят лекарства по домовете в малките население места.   

 

Още теми от първите страници на печатните издания:

 

„Репортер”: Шашма с бюлетините за евровота

 

„Сега”: Прокуратурата и ДАНС прегазиха закона, за да разследват Плевнелиев

 

„Стандарт”: Живи след четири дни глад и градушка

 

„Капитал Daily”: Печалбите и приходите на фирмите падат

 

Пълния преглед на печата можете да проследите във видеото.