Водещата на "Събуди се" призовава да гласуваме

Еврокампанията у нас беше период, в който се структурираше вътрешното политическо пространство за времето след вота. Това каза в интервю за Vesti.bg водещата на "Събуди сe" по Нова телевизия Мирослава Иванова.

 

Затова и отстрани изглеждаше сякаш политиците си пазят и силите, и белия, и черния PR, за после, когато ще им трябват повече, добавя тя.

 

- Към края сме на кампанията за Евроизбори 2014. Как бихте я определили? По-скоро позитивна или по-скоро негативна беше тя по Ваша преценка?
Мира Иванова:
Кампания, чийто фокус определено не бяха изборите за евродепутати. Беше подготовка за нещо, което следва, което предстои и то не на 25 май. Смятам, че избирателите не разбраха какви битки смятат да водят българските депутати в Европейския парламент, какви идеи се готвят да отстояват, за какви права да воюват. Кампанията беше затворена в полето на вътрешната политика, в домашните скандали, в старите междупартийни свади. Еврокампанията у нас беше период, в който се структурираше вътрешното политическо пространство за времето след вота. Затова и отстрани изглеждаше сякаш политиците си пазят и силите, и белия, и черния PR, за после, когато ще им трябват повече.

 

- Изненадаха ли ви с нещо политиците? Бихте ли откроили положителните и отрицателните черти на политическите изяви през последния месец?
М.И.:
Част от участниците в това състезание впечатлиха със средствата, които инвестираха в тази кампания. Искам да знам откъде са тези пари. Искам да знам и дали всички участници в състезанието играят за собствените си отбори, има ли сделки, уговорени мачове. Това скоро ще си проличи.

 

- Какво бихте казали на читателите ни във връзка с вота на 25 май?

М.И.: Само едно - да гласуват. Апатията е най-добрият приятел на статуквото.

 

Цялото интервю на Севделина Николова четете ТУК