Какво е накарало трима души да пожелаят никога да не отидат до урните

След призива на "Здравей, България” хора, които не гласуват да участват в предаването, екипът избра трима. Това са капитан Николай Джамбазов на 71 г., Калоян Куртажов на 35 г. и Силвана Групчева на 37 г.

 

Капитан Джамбазов е мореплавател, обиколил света с яхта, която сам направил. От Държавна сигурност написали, че в политическо отношение е ограничен, еснаф, ходи по врачки и постоянно мечтае, с което става за смях. Иска на изборите да има кворум, както в парламента и ако половината българи не гласуват, изборите да не се зачитат. Никога не е гласувал.

 

"25 години ние непрекъснато се опитваме да качим този или онзи, нас ни зомбират, правят народа прост и неграмотен. Лъжат го и го държат в беднотия, за да обещават бъдеще, а те си живеят", казва Джамбазов.

 

Силвана Групчева е майка, емигрирала в Канада, но после се върнала. Работи на ръководна длъжност в компания за международни парични преводи. Интересува се от политика, но не вярва на политиците. Никога не е гласувала.

 

"Не гласувам, не защото не виждам смисъл, а просто не виждам за кого. Човекът, на когото бих дала гласа си, трябва да заслужи моето доверие, а в публичното пространство не виждам такъв", казва Силвана.

 

Калоян Куртажов е компютърен специалист. Не се интересува от политика и не вярва в политическата система. Смята, че секторът, в който работи, изобщо не зависи от политици. Обича да спори. Баща на тримесечно бебе. Никога не е гласувал.

 

"Аз вярвам, че демокрацията е една морално остаряла политическа система, която не е актуална за сегашното общество и не обслужва интересите на народа, а тези на определени кръгове от него", казва Калоян.