Житейските избори, които делят съдбите на трима души

Може ли барета и криминален експерт, занимавал се с най-тежките престъпления, днес да е свещеник? Какво е накарало гримьор в Народния театър да напусне светския живот и днес да служи в стара църква на село? Или преди обяд да си лекар в бяла престилка, а след обяд да обличаш черното расо на монах

 

Екип на "Събуди се" разказа за житейските избори, които делят съдбите на трима души.

 

За отец Богдан от Лясковец се носят легенди като тази, че и до днес носи пистолет под расото си. Да разпространява словото Божие е избрал и отец Йоан от село Драганово. Когато не носи кръста, отецът не се разделя с докторските си слушалки. 

 

Когато не е в църквата пък отец Николай е с четка в ръка. Преди години в гримьорната на Народния театър, днес в ателието си в старата семейна къща в село Джулюница.  

 

И за тримата животът се разделя на преди и сега. Отец Богдан взима решението да се обърне към вярата, след като изпада в клинична смърт по време на операция. След като се пенсионира се обръща към Бога. 

 

Вярата лекува - именно това убеждение не отказва отец Йоан от лекарската му практика, след като става монах. В момента е личен лекар на 400 души. Преди обяд лекува тялото, а след обяд – душата. Основното лекарство за отец Йоан е изповедта.

 

На работата с духа се е посветил и отец Николай. Гримирал е големи имена на сцената на Народния театър. Освен живопис, започва да рисува и икони. Днес живее в село Джулюница и всеки ден пътува до съседното село, за да служи в тамошната църква. По пътя е с фотоапарат, за да запечатва моменти, които след това рисува.