Общата стойност на раздадените награди в предаването тази събота е точно 208 500 лева

Илиан Пендурков от село Илинденци, близо до Сандански, се радва на 100 000 лева от билета „Лото +“ на Национална лотария. Илиан е на 34 години и работи като гладач в шивашки цех.  Пред екипа ни той сподели, че за първи път печели толкова голяма награда. „Никога не съм подозирал, че имам такъв късмет, все още не осъзнавам какво се случи. В първия момент се разревах като малко дете“, развълнувано допълни още Илиан. На всички участници пожелава много късмет и  призова да не се отказват.
 
Тази седмица на крачка от спечелването на чисто нов френски автомобил в играта „На крачка от късмета“, със застраховка на пътниците на стойност 100 000 лева, се оказаха: Николай Милев от Девин, Колю Колев от Търговище и Ивайло Денков от Русе. Преди последния рунд,  играта се оказа изключително оспорвана, защото тримата състезатели се озоваха на равно разстояние от мечтаната награда. Най-голям късмет имаше Ивайло, който с последния си ход избра монета, криеща неговата снимка. Tака 33-годишният заварчик се сдоби с чисто нова лека кола от Национална лотария. След предаването Ивайло разказа пред нашия екип, че винаги е искал да има свой личен автомобил и е изключително щастлив, че е осъществил своята мечта.
 
Във втората игра на Национална лотария „Сейфове“, участваха Сийка Тончева от град Първомай и Николай Николов от град Бургас. Дамата първа отвори два сейфа със знак „Х“ и напусна студиото с печалба от 6 000 лева. Николай натрупа стабилна основа от 12 500 лева  и продължи в следващия кръг на играта. Късметът беше на негова страна и той успя да открие два зелени знака „Х3“, с което утрои печалбата си. Така стана по-богат с 37 500 лева. След предаването, пенсионерът разказа, че синът му живее в Англия, а дъщеря му и съпругата му са безработни и се издържат с неговата пенсия. Решил е да използва спечелената сума за завършване на ремонта на къщата си, който е започнал и да помогне на своето семейство.
 
Късметлиите, които участваха в играта на Национална лотария „MEGA JACKPOT” са: Даниела Петлешкова от София, Христо Любенов от Костинброд, Сийка Иванова от Нова Загора, Живко Кондов от Варна и Вера Тодорова от Монтана. Най-висока карта - №42 изтегли Даниела, а „Колелото на късмета“ определи игра за джакпот на стойност 100 000 лева. Още в самото начало участничката направи грешка, а съвсем скоро последва и втора. Дамата напусна развълнувана студиото на Национална лотария с награда от 10 000 лева. Най-голямата мечта на Даниела е децата и внуците ѝ да са здрави.
 
Водещата Вяра Атова зарадва Любка Кафадарова от Велико Търново със златен плик с печалба в размер на 2 000 лева от играта „Специален втори шанс“
 
Чекове с моментни печалби в студиото получиха: Баяр Юмер от град Ардино в размер на 12 500 лева от билет „Сделка или не“, Мария Бончева от София взе своите 5 000 лева от билет „Сбъдни мечтите си“, Динко Йорданов от Ямбол си тръгна с печалба от 5 000 лева от билет „Сделка или не“ и Юсуф Абгьов от Бунцево награда в размер на 5 000 лева от билет „Мега милиони“
 
Всички късметлии в предаването можете да видите ТУК 
 
Допълнителна информация за „Национална лотария”: 
 
Предаването „Национална лотария“ с водещи Захари Бахаров и Вяра Атова се излъчва всяка събота от 19.30 часа по Нова телевизия. Всички, които искат да попаднат в студиото, трябва да закупят лотариен билет на Национална лотария –„Сбъдни мечтите си“ или „Мега Милиони“, да спечелят „Участие в жребиите за ТВ игри“, да регистрират кода на печелившия билет на сайта  www.7777.bg  или на телефон 0700 42 100 (телефонът е без добавена стойност) и да стискат палци да бъдат изтеглени. Минималната парична награда, с която може да си тръгне всеки е 500 лева. 
 
Билети на Национална лотария могат да бъдат закупени в търговската мрежа на Еврофутбол, Български пощи, бензиностанции Лукойл, Петрол, ЕКО, Shell  и SNG, касите на EasyPay и FastPay, търговска верига Lafka, Handy, Internity, Office 1 Superstore, Булсатком, Blizoo, Net 1, CrediTour, T-post, FACTOR I.N., Alkom, Viva credit, супермаркети CBA, Хипермаркети HIТ, магазини Мания, SDI брокер и Моят Магазин.