Поне 150 души бяха докарани от Свиленградско, за да гласуват в родопския град

Съмнения за контролиран и купен вот има в Кърджали. Автобуси водят избиратели пред секциите в ромската махала. Поне 150 души бяха докарани от Свиленградско, за да гласуват в родопския град. 

 

На път за Кърджали срещаме три автобуса, които са спрели, а пътници и водачи трескаво обсъждат нещо. След като започваме да снимаме, всички се разбягват и автобусите потеглят.
Част от придружаващите автомобили обаче не успяват да тръгнат бързо. Питаме хората за къде са тръгнали. Обясняват ни, че са от Кърджали и се прибират у дома.

 

По пътя автобусите се опитват да ни объркат, като спират на няколко пъти. Все пак в крайна сметка всички спират пред училището в ромската махала на Кърджали. Част от хората отричат изобщо да са пътували.

 

Според неофициална информация пътуването е платено от активисти на една от партиите, а хората са земеделски работници от Свиленградско, които имат адресни регистрации в Кърджали.

 

Затова и в секциите няма дописани гласоподаватели. Тук обаче воденето на избиратели под строй не е новост. 

 

„Докарва хора, връща се, пак идва, един и същи автобус, микробус. Задължават ги. Не че е много далече махалата, ама ги задължават явно”, каза Кина Работова – член на СИК.

 

Репортер: Димитър Иванов