Въпреки това се наблюдава сериозен наплив от хората да гласуват в последните възможни за това часове

Най-ниската избирателна активност оказва се е в пловдивския район „Източен”, в който се намира и ромският квартал „Столипиново”. Въпреки това се наблюдава сериозен наплив от хората да гласуват в последните възможни за това часове, предаде нашият репортер Надя Ганчева. По нейни думи, доста от тях не говорят български, но в същото време попълват сами изборните бюлетини.
 
Малко след 18 ч. в РИК са подадени 10 сигнала за изборни нарушения, но нито един от тях не е бил приет като действително нарушаване на правилата. Прокуратурата обаче води три проверки за нарушения, свързани с купуване на гласове. Пет сигнала за това са подадени само от „Столипиново”. 

Още по темата

 
Преди няколко дни Нова ТВ също ви разказа за новата схема, по която се купуват гласове в „Столипиново”. Оказа се, че не само ромите са част от този схема на договорки за това кой на кого да помага с гласове. Общински съветник и социолог попадна в нашата скрита камера, когато се опитахме да уредим гласове за хора, които не купуват роми.
 
Кои са партиите, опитали си да си осигурят купен вот във Пазарджик, ще ви разкажем след 19 ч. Тогава ще ви покажем и разследване за друга партия, която си купува гласове чрез своите наблюдатели.